Laarbeekse wandeltochten


Wandelroutes 2022

Wandelroutes 2022

Verschillende routes

De organisatie zet op zondag een andere route uit dan op zaterdag. Je kunt dus op twee dagen twee verschillende tochten lopen.

Zaterdag 4 juni.

 Op deze dag loopt u de route van zondag 2019. Om het toch niet helemaal hetzelfde te laten zijn, worden er diverse wijzigingen aangebracht. Ook wordt er gelet op aan- en opmerkingen door u gedaan.

De post is gestationeerd bij de nieuw aangelegde waterberging richting Boerdonk. Voor de vogelliefhebbers is hier al heel veel te zien, ondanks het feit dat het gebied nog maar 3 jaar oud is. Van hieruit maakt u diverse lussen waarbij, onder andere, ’t mooie bosgebied van ’t Hurkske en ’t Broek doorkruist wordt. Op de terugweg loopt u via kasteel Eikenlust. Het oudste deel van het gebouw is een poortgebouw uit het jaar 1500. Het hoofdgebouw stamt uit 1658. De naam Eykenlust of Eikenlust verwijst naar de vele eiken die er in de omgeving van het kasteel stonden. Van hieruit wandelt u terug naar het start en eindpunt.

 Zondag 5 juni

 De route voor zondag wordt een nieuwe route.

 De post is bij het sportpark van ASV in Aarle-Rixtel. De routes lopen door het   natuurgebied De Biezen en door het Grotelse Bos. Het is een prachtig natuurgebied met heel gevarieerde landschappen zoals natte gronden, heidevelden, bosgebieden en open landschappen.


De organisatie zorgt op beide dagen onderweg voor rustposten waar je wat kunt eten en drinken. Ook is er EHBO aanwezig op deze posten. Je kunt op allebei de dagen deelnemen, maar ook op één van de twee dagen.

Inschrijven vooraf is niet mogelijk.